Ђурић: Потребне поуздане институције на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да су Косову потребне поуздане правосудне институције у којима ће бити заступљене све националне заједнице. Поручио је да држава Србија наставља да подржава борбу Оливера Ивановића за поштено и правично суђење.

Ђурић је на конференцији за новинаре рекао да политички и правосудни процеси који се одвијају на Косову и Метохији, а посебно правосудни поступак против лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића и његов боравак у притвору, остављају много простора за скепсу и бригу.

"Нама су на Косову и Метохији потребне озбиљне и поуздане правосудне институције које ће чинити Срби у срединама у којима живе Срби и у којима ће пропорционално бити заступљене све националне заједнице у срединама у којима живе", рекао је Ђурић.

Према његовим речима, цела Србија је уз Оливера Ивановића, уз његову борбу за поштено и правично суђење и борбу против политичког прогона.

"Сви грађани који прате ситуацију на КиМ, знају у каквим се данас условима налази Оливер Ивановић и сви они којима је стало до правде, правичности и владавине права очекују да Ивановић буде пуштен, ослобођен, да буду уважене гаранције које су пружене и да се омогући да поступак у вези с њим не буде даље инструментализован у политичке сврхе", закључио је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се