Читај ми!

Могеринијева разговарала са Тачијем

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини разговарала је у Бриселу с потпредседником косовске владе Хашимом Тачијем о наставку дијалога Београда и Приштине и истакла да што пре треба наставити "важан посао на нормализацији односа".

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини поновила је да ће "већ у јануару" позвати косовског премијера и премијера Србије на наставак дијалога, наводи у саопштењу после разговора, преноси Бета.

"За ЕУ и за мене лично то остаје главни приоритет. Драго ми је што је у међувремену настављен рад на примени споразума на техничком ниову јер је преостало још доста посла", навела је шефица европске дипломатије.

Могеринијева и Тачи разменили су ставове о напретку Косова и постигли сагласност да након формирања нове владе у Пришитни сада треба интензивније наставити рад на европској реформској агенди како би се идуће године омогућио напредак, како у унутрашњем развоју Косова, тако и на путу ка ЕУ, пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се