Ђилас: Мост од великог значаја за Србију

Бивши градоначелник Београда Драган Ђилас оценио је поводом отварања моста "Михајло Пунин", који спаја Земун и Борчу, да је он од великог значаја не само за Београд, већ за целу Србију.

Ђилас, који је дошао на церемонију отварања моста на позив српског премијера Александра Вучића, рекао је новинарима да је пресрећан што је овај велики пројекат завршен и захвалио се свим људима који су у њему учествовали и у времену док је био градоначелник и онима који су наставили да раде на њему када је Синиша Мали преузео градску власт.

"Ово је један највећи грађевински подухват у Србији. 500.000 тона камена је железницом из Малог Зворника пренесено овде да би се уградио у приступне саобраћајнице. Два милиона кубних метара извађено је из Дунава искоришћено је у изградњи моста", објаснио је Ђилас.

Ђилас је указао да су у радовима учествовале српске фирме, те да је договор био да однос фирми буде пола пола са кинеским, али да је на крају проценат српских предузећа био већи што је донело корист грађанима Србије.

"Напокон ћемо доживети да камиони не иду више Карађорђевом улицом и центром града, и мост ће омогућити развој леве обале Дунава", подвукао је Ђилас додајући да треба наставити остале радове како би се инфраструктура даље побољшавала.

Ђилас је захвалио премијеру што га је позвао на отварање моста, додајући да му је захвалан на лепим речима и истакао да сматра да однос људи на власти треба да буде увек такав према онима који су се некада бавили политиком.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се