Посланичка питања

Скупштина Србије почела посланичким питањима. Посланике је интересовало зашто посланици опозиције нису позвани на отварање моста Земун-Борча, колико се Влада задужила за време председавања Мирка Цветковића и колико ће на крају коштати уговор са Етихадом.

Посланик опозиционе Социјалдемократске странке у Скупштини Србије, Јанко Веслиновић затражио је објашњење због чега су на свечано отварање "Пупиновог моста" преко Дунава, између Земуна и Борче позвани само посланици владајућих странака, а не и опозиционих, преноси Бета.

Јанко Веслиновић је на почетку скупштинске седнице о амандманима на измене и допуне Закона о обезбеђењу и извршењу, затражио одговор да ли су посланици владајуће Српске напредне странке добили позив да дођу на отварање моста.

"Где пише да посланици могу да иду на страначка дешавања, која је то посебна заслуга СНС да их чекају аутобуси и од чијих пара су ти аутобуси плаћени?", питао је Веселиновић.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић је рекла да не зна ништа о превозу посланика аутобусима, да ће се распитати и одговорити Веселиновићу.

"Што се тиче радног времена, излети нису предвиђени, нити има излета, а што се тиче позива не знам о чему се ради, ја вас као председник Парламента позивам да сви дођете на отварање моста, јер то је важан догађај за нашу државу", рекла је Маја Гојковић.

Реаговао је и шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић оценом да су посланици опозиције "свакодневно на пикнику".

Наставак седнице предвиђене за посланичка питања настављена је оштром дебатом посланика Јанка Веслиновића и посланика Зорана Бабића.

Веселиновић је питао Владу Србије шта ће урадити да би прекинула енормно задуживање земље, док је шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић затражио од Владе да каже за колико је Србију задужила влада Мирка Цветковића коју је предводила Демократска странка.

Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић питао је Владу и министра финансија Душана Вујовића за колико је нашу државу задужила влада Мирка Цветковића, који кредити су узети, под којим условима, као и код којих финансијских институција се задуживало и за које пројекте.

Посланица ДС Александра Јерков рекла је да је недавно у парламент стигао предлог закона о презумању обавеза "Ер Србије" према правним и физичким лицима по основу извршених услуга и испоручених роба и њихово претварање у јавни дуг због чега ће се до краја године радити ребаланс буџета.

"Колико ће да нас уговор са Етихадом до краја кошта? Питам да ли ћемо ми на крају платити и тај уговор, колико ће на крају Србију да кошта уговор са Етихадом", питала је Јерков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се