Читај ми!

Манцо: Самит добар корак напред

Амбасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо оценио је да је одржавање Трећег самита Кине и земаља Централне и Источне Европе у Београду веома добар корак напред.

Ђузепе Манцо је у изјави за Танјуг оценио да је реч о позитивном сигналу за европску будућност Србије.

"Мислим да је то веома добар корак напред, и такође у складу са оним што смо ми говорили протеклих месеци и година - да Србија има веома конструктивну улогу у регионалној сарадњи", рекао је Манцо.

"Видели смо много билатералних састанака одржаних у Београду, а то што су Србија и Београд били домаћини овог састанка добар је сигнал за Србију, за њену будућност у Европи, као и за регион", додао је италијански амбасадор.

Истакавши да свакако треба сачекати конкретне резултате Самита, Манцо је оценио да су у сваком случају сама идеја и концепт на којима се темељи Самит позитивни.

"Када говоримо о регионалној интеграцији, расту, међусобној повезаности, то је оно о чему је Италија, као председавајући ЕУ, говорила протеклих шест месеци. То су теме и питања где заиста желимо да напредујемо. Дакле, то је добра ствар", рекао је он на пријему поводом 90. годишњице оснивања амбасаде Италије у Београду.

Амбасадор Манцо је приметио да постоји још једна ствар у вези са Самитом која се савршено поклапа с програмом италијанског председавања, а то је стављање Србије у центар Балкана и њено предвођење региона на путу ка ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије