ДС: Неотварање поглавља – неуспех

Шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић каже да је апсолутни неуспех владе то што ниједно поглавље у преговорима са ЕУ неће бити отворено до краја године.

На питање новинара у парламенту, како коментарише то што шефови дипломатија јуче у Бриселу нису дали зелено светло Србији за отварање поглавља до краја године, Борислав Стефановић је одговорио да је влада медијски континуирано "пумпала" оптимизам и да су се на жалост грађана Србије обистиниле оне слутње да неће бити отворено ниједно поглавље, преноси Танјуг.

"То се десило, између осталог, зато што ми нисмо били у стању да поставимо директора Канцеларије за ЕУ годину и по дана, влада није била у стању да формира тимове, да се озбиљно томе посвети, госпођа Мишчевић је постављена, била је хит сезоне три месеца, давала изјаве и онда је одједном нестала из српских медија", прокоментарисао је Стефановић.

Стефановић очекује да ће влада "која ад хок реагује и чија је спољна политика, политика расположења премијера" за то пронаћи и "силна оправдања".

"Они ће рећи, то је због Украјине, због нашег принципијалног става, то је због поплава, стања у Обреновцу, и сличне бесмислице којима ће ова власт покушавати и даље да вређа интелигенцију грађана Србије", рекао је Стефановић.

Сматра да би представници владе пре свега требало да признају да је то неуспех, а да онда и кажу шта ће урадити тим поводом.

"Знам да они то неће урадити, знам да ће давати изјаве како је Европа наш стратешки циљ, а то не служи ничему сем учвршћивању ове власти која искључиво функционише и влада уз помоћ контроле медија", закључио је Стефановић.

Шеф посланичке групе ДС-а  поновио је да та партија подржава Самит у Београду, истакавши да осим престижа може донети и конктретизацију економских договора, међутим, како је рекао, то не значи да не треба да се пита колико то кошта и шта су резултати.

"Ми то свакако поздрављамо, међутим, то не значи да ми не можемо да питамо за резултате Самита и то не значи да ми не треба да питамо колико је Самит коштао ову земљу, и то не значи да неко треба да се хвали договором о модернизацији пруге до Будимпеште који је постигнут раније, и то не значи да они сада треба да избегну да нам кажу под којим условима ћемо ми узети кредит који ће грађани Србије отплаћивати", рекао је Стефановић новинарима у скупштини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије