Одбор: Усвојен ребаланс скупштинског буџета

Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања усвојио је предлоге измена скупштинског буџета за 2014. годину.

Како је на седници Одбора казала генерална секретарка Народне скупштине Јана Љубичић, која је припремила предлог измена, Министарство финансија доставило је парламенту захтев да достави ребаланс буџета.

Она је појаснила неће бити измена масе буџета и да ће он износити 3.044.120.000 динара, колико је износило и после претходног ребаланса.

"Нема измена у маси новца. Ни један динар додатно нисмо тражили. Биће само прерасподеле средстава са једне на другу позицију. При изменама буџета водило се рачуна о потребама Скупштине до краја децембра", казала је Јана Љубичић.

На данашњој седници расправљало се и о томе зашто посланици сада морају сами да обрачунавају порез на доходак грађана за своје плате.

Како је појаснила Љубичићева, Министарство финансија донело је закључак да посланичке плате и паушали више не могу да се обрачунавају одвојено и да се сада те две зараде израчунавају заједно и тако се опорезују и да то више није надлежност институције већ појединца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије