Церар: Нова енергија у Србији

Премијер Словеније Миро Церар поручио је да Љубљана подржава Београд на путу ка чланству у ЕУ. Србија је проактивна и прогресивна у свом економском развоју, истакао је Церар.

Словеначки премијер је, после састанка са Александром Вучићем, рекао да се у Србији може видети нова енергија, која даје могућност словеначким привредницима да добро послују.

Церар је у изјави новинарима рекао да је имао пријатељске разговоре са Вучићем, и да Словенија и Србија имају добре односе у свим областима, преноси Танјуг.

Премијер Словеније је нагласио да је премијера Вучића позвао да, почетком идуће године, по могућности у фебруару, посети Словенију, како би разговарали о подручјима где је могуће даље надоградити економску сарадњу.

"Србија се де факто приближава ЕУ", нагласио је Церар и додао да је Словенија на том путу подржава и помаже, а да Београд мора обавити оно што свака држава мора уради.

Упитан о одлуци Русије да обустави пројекат "Јужног тока", Церар је рекао да су Словенија и Србија затечене овом одлуком, али да се морају сагледати други путеви за транспорт енергената.

Што се санкција према Москви тиче, Церар је указао да Словенија и Србија желе добре односе са Русијом, али да је његов став да ниједна чланица ЕУ не сме да игнорише кршење међународног права.

Говорећи о разговору са кинеским премијером Ли Кећангом, Церар је рекао да је Пекинг изразио велику наклоњеност потреби сарадње са Словенијом.

Премијер Словеније је истакао да је Кина заинтересована да се лука Копар постави као излаз ка средњој Европи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије