Посланичка питања

Посланици опозиционих странака питали су представнике Владе Србије да ли ће процес експропријације земљишта за градњу "Јужног тока" бити обустављен и шта држава чини поводом све већег угрожавања безбедности грађана Србије.

Посланик Социјалдемократске странке (СДС) Александар Сенић, у делу седнице парламента за постављање посланичких питања, питао је владу да ли ће процес експропријације земљишта за градњу "Јужног тока" бити обустављен.

Сенић је рекао да је прошле године најављено да ће бити експроприсано око 8.000 хектара земљишта због изградње гасовода "Јужни ток" и да ће укупна вредност тог земљиста бити око 24 милиона евра.

Посланица Демократске странке Наташа Вучковић упитала је шта држава чини поводом све већег угрожавања безбедности грађана Србије и као пример навела објављивање личних података више од пет милиона грађана Србије са сајта Агенције за приватизацију и крађу каблова на мосту на Ади.

Наташа Вучковић је оценила да је објављивање личних података последица неодговорног односа државе. Рекла је да је прошле седмице објављено и да је на мосту на Ади покрадено око 4.000 метара каблова.

"Како је могуће да је тај мост без обезбеђења и да се тек тако може узети опрема. У Србији је слична ситација. Краду се шине, саобраћајни знаци. Шта чини држава да то спрећи", навела је она.

Наташа Вучковић поставила је и питање које се односило на вербални напад припадника организације Трећа Србије на Срђу Поповића из Центра за примењене ненасилне акције и стратегије (КАНВАС).

На дневном реду данашње седнице су Предлог закона о измени и допуни закона о извршењу и обезбеђењу који је поднела група од 131 посланика, као и листа кандидата за избор једног члана Националног просветног савета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије