Административна канцеларија мења име?

Директорка Административне канцеларије косовске владе у Северној Митровици Адријана Хоџић да је могуће да у наредној години Административна канцеларија неће постојати под тим именом.

Хоџићева је у изјави Танјугу рекла да је Административна канцеларија створена са циљем да буде прелазно решење ка новој општини Северна Митровица, односно основ и темељ за будућу општину Северна Митровица.

Према њеним речима, особље Канцеларије запослено је кроз јавне конкурсе и реч је о цивилним службеницима са сталним уговорима о раду које штити закон.

"Идеја и циљ стварања Административне канцеларије јесте да она буде темељ за нову општину Северна Митровица, тако да Административна канцеларија наредне године можда неће постојати под тим именом. Очекујемо да у наредној години имамо нову општину Северна Митровица која ће проширити постојеће особље", рекла је Хоџићева.

Истакла је да локалне самоуправе на северу Косова не могу да функционишу ако не буду усвојени адекватни буџети, указавши на нејасну ситуацију у вези са буџетима општина са севера Косова за 2015. годину.

Хоџићева је закључила да је грађанима обећан бољитак уколико успеју локални избори и да ће бити проблем уколико локалне самоуправе не буду имале довољно средстава да одговоре на захтеве грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара