Ракић: Бахтири у Бриселу прихватио Парк мира

Градоначелник Северне Косовске Митровице Горан Ракић рекао је да из Министарства за локалну самоуправу из Приштине није стигло никакво упозорење о томе да је постављање Парка мира у супротности са косовским Уставом, Бриселским споразумом или са косовским законима.

Горан Ракић је подсетио да се Агим Бахтири у Бриселу у августу, у присуству представника ЕУ и директора Канцеларије КиМ Марка Ђурића, обавезао да парк, као ни било шта друго на мосту неће бити уклоњено све док се не нађе решење на које би пристали грађани обе општине, преноси Бета.

Градоначелник општине Јужна Митровица Агим Бахтири рекао је јуче да ће врло брзо Парк мира бити уклоњен и да ће мост преко посебног пројекта Европске уније бити враћен у претходно стање.

"Пошто је заборавио да то пренесе својим суграђанима по повратку кући, користим и ову прилику да га подсетим и позовем да се уместо хушкањем на сукобе – заједно позабавимо решавањем проблема грађана", навео је Ракић.

У саопштењу се подсећа да је циљ Парка мира израз жеље да тачка која је раздвајала два народа у протеклих 15 година буде у будућности "место њиховог сусрета".

"Наставак тешких и осетљивих преговора који очекују Владу из Београда и нову Владу из Приштине не треба додатно отежавати још једном запаљивом и опасном изјавом. Тешко смо постигли крхки мир. Уклоњена је барикада са главног моста три године након што су је Срби поставили у страху за своју безбедност", навео је градоначелник Северне Косовске Митровице.

Указао је да се градоначелник Бахтири не може допасти грађанима Јужне Митровице, од којих је више од половине незапослено, а више од стотину на ратиштима у Сирији и Ираку, распирујући националистичке снове Албанаца, а да то не остане без последица.

"Наглашавам да се изјава градоначелника Бахтирија о томе да ће се ситуација на мосту довести у пређашње стање може разумети само као претња миру", истакао је Ракић и додао да ће бранити мир и достојанство свих људи којима је до мира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво