Читај ми!

Новчане казне за Живковића и Павићевића

Административни одбор Скупштине Србије казнио је посланике Нове странке Зорана Живковића и Владимира Павићевића новчаном казном за непоштовање реда на седници.

Зоран Живковић је кажњен са 13.659 динара, а Владимир Павићевић са 6.829 динара. Тај новац биће уплаћен у скупштински Фонд солидарности, преноси Танјуг.

Седница, која је била бурна и на којој се расправљало и о оглашавању Живковића на друштвеним мрежама, трајала је више од три сата.

Одбор је такође констатовао оставку посланика Александра Јаблановића, који је изабран за министра у Влади Косова.

Атмосфера са пленарних седница пренела се и на седницу тог скупштинског одбора на којој су чланови владајуће већине и опозиције више од три сата размењивали и "тешке речи" и међусобне оптужбе.

Посланица ДС-а Весна Мартиновић рекла да је "непоштовање реда опште, а кажњавање селективно и односи се углавном на опозицију".

Председник одбора Зоран Бабић одговорио је да Администартивни одбор може само констатовати казне, те да је ствар личног осећаја да ли се то некоме допада или не.

"За три године изречено је мање казни него у вашем сазиву", прокоментарисао је Бабић после кога се надовезала његова страначка колегиница из СНС-а Драгана Баришић истичући да опомене уопште нису биле селективне, да су их добијали и представници власти и опозиције, а да су казне биле изречене након више упозорења.

Шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић подржао је предлог Весне Мартиновић да се расправа премести на ниво Колегијума, међутим, констатовао је да се то до сада ниједном није догодило јер председница парламента Маја Гојковић сматра да "ко има мање посланика, има и мање права".

Оштра полемика на седници

Седницу одбора обележила је и полемика председника Нове странке Зорана Живковића који је рекао да је већина претворила парламент у "проточни бојлер" и председника одбора Зорана Бабића.

Живковић је у једном тренутку позвао грађане који желе да виде каква је атмосфера у парламетну да оду на скупстински канал и да ће чути "рику", на шта је Бабић констатовао да је Живковић посланике назвао "стоком".

"То сте ви рекли и добро сте се препознали", рекао је Живковић.

Живковић је истакао да је за осам месеци рада овог скупштинског сазива изречено шест опомена, од чега посланицима Нове странке пет, а њему четири.

Стефановић из Демократске странке подсетио је на седници да му је колега Бабић нудио "помоћ неуропсихијатра", а потом и прокоментарисао да власт гуши опозицију између осталог јер Пословником није предвиђено да се посланици обраћају члановима владе у упитном облику.

На седници је било речи и о Твитеру. Наиме Бабић је рекао да му се "прети стављањем кесе на главу" и да се о томе пише на тој друштвеној мрежи, док су посланици опозиције узвратили да би и они могли да покажу шта се све пише на њихов рачун, али да то није тема.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара