"Не може се одлуком Уставног суда напунити буџет"

Уколико Уставни суд Србије оцени да умањење пензија није у складу са законом Влада ће поштовати ту одлуку, али не може се одлуком ниједног, па ни Уставног суда напунити буџет, рекао је министар рада Александар Вулин.

"Лаички говорено, не видим како висина пензија може бити законска категорија. Право на пензију јесте, али износ зависи директно од тога колико новца имамо у буџету", рекао је Вулин приликом посете Центру за социјални рад у Гучи.

Министар каже да, као што је било могућности да се без одлуке Уставног суда повећају пензије, он тешко може да одлучи да се оне не могу смањити.

"Није то ствар нечије воље или жеље. Не може Уставни суд донети одлуку по којој привреда сјајно функционише и уплаћује доприносе за пензијско и инвалидско осигурање", указао је Вулин и додао да ће се сразмерно привредном расту размишљати о томе да и пензије буду другачије. 

Не можемо продати будућност наше деце као што су радиле владе пре нас и нећемо задужити земљу зарад политичке популарности, поручио је министар рада. 

Према Вулиновим речима, долазак у Гучу и има и нема везе са локалним изборима заказаним за 28. децембар у Лучанима, преноси Танјуг.

"Морамо да ослушнемо народ, да будемо са људима, да их питамо како су, шта раде и како живе и где евентуално грешимо", рекао је Вулин на конференцији за новинаре у просторијама СНС у Гучи.

Вулин је рекао да је дошао да саслуша проблеме житеља ове драгачевске варошице и истакао да сваки политичар треба да дође у срце Србије и ослушне народ и његове проблеме.

"Не сумњам како ће се гласати на предстојећим локалним изборима, будући да је на листи Алексанадр Вучић. Србија њему верује јер ова влада ради и спроводи промене на боље", навео је Вулин.

На питање како ће се решити проблем незапослености и путне инфраструктуре, министар је рекао да министарство на чијем је челу уводи ред у све сегменте за које је надлежно.

Говорећи о предстојећим локалним изборима у Лучанима, начелник Моравичког округа и први на листи СНС Слободан Јоловић рекао је да је Покрет социјалиста, чији је Вулин лидер, препознао политику коју воде напредњаци и одлучио да подржи ту листу.

"То ће допринети остваривању једног од најбољих резултатата СНС у општини Лучани", навео је Вулин и додао да очекује да листа СНС добије око 70 одсто поверења бирача.

Најавио је и долазак министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић са којом ће се разговарати о могуцнхостима заједничког улагања у путеве првог и другог реда.

Рок за подношење изборних листа за локалне изборе у Лучанима истиче ноћас, а до сада поред СНС, листе су предали и коалиција СПС-ЈС, НС, Двери и Група грађана "Један тим".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара