Читај ми!

Шешељ: Не интересује ме када ће пресуда

Лидер Српске радикалне странке и хашки оптуженик Војислав Шешељ изјавио је да га не интересује када ће тај суд донети пресуду против њега. Поновио је да се неће добровољно вратити у Шевенинген.

Шешељ је одбацио тврдње главног хашког тужиоца Сержа Брамерца да на привременој слободи није поштовао налоге тог суда истакавши да је оно што је говорио у Србији непрестано понављао претходних година у судници, преноси Танјуг.

Поводом Брамерцовог става да је неопходно да се затражи опозив одлуке о превременом пуштању на слободу, Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да је брутално избачен из тог суда и да му при томе нису постављени никакви услови.

"Када ће бити донета пресуда мене не интересује, када ће се преиспитати одлука о привременом пуштању мене не интересује... нећу отићи добровољно", рекао је Шешељ.

Према његовим речима, пошто се неће добровљно вратити у Хаг ту су Томислав Николић и Александар Вучић, "па нека ме хапсе".

Шешељ је напоменуо и да Брамерцов став о изрицању пресуде "говори о пројектованом доношењу пресуда" које могу бити изречене "данас, сутра или после јуна када предвиђају да ћу да умрем".

Брамерц је синоћ изјавио да Шешељ није поштовао налоге суда и да је вређао жртве и да је потребно да првостепена пресуда у његовом случају буде изречена у најкраћем могућном року.

Брамерц је у извештају о раду Трибунала који је поднео Савету безбедности УН истакао да је било неопходно да од Претресног већа затражи опозив одлуке о пуштању Шешеља на привремену слободу "због непоштовања налога Трибунала и вређања жртава".

Шешељ се на конференцији за новинаре осврнуо и на извшетај Савета за борбу против корпуције који је водила Верица Бараћ истакавши да сви који су ту поменути заслужују хапшење, али сматра да је то зауставила, како је рекао, "прво досманлијска власт", а онда и садашњи режим.

Оптужио је и бившег министра Млађана Динкића да је одговоран што је држава Србија, како је рекао, изгубила 2,2 милијарде евра у некадашњој Загребачкој банци и затражио од власти да све који су умешани у тај случај процесуира.

Шешељ је критиковао и власт у Србији, јер су "обуставили сва потраживања према Хрватској" која, по њему, од Србије стално нешто потражује и уцењује је - "од промене границе на Дунаву па до области енергетике".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара