Читај ми!

Вучић: Нећу да одустанем од мера штедње

Премијер Србије Александар Вучић поручио је да неће да одустане од мера штедње и прави компромисе, јер би у супротном Србија врло брзо доживела грчки или аргентински сценарио.

Александар Вучић је истакао да ће бити веома одлучан и да неће да узмиче и да прави било какве компромисе, преноси Танјуг.

"Од овог програма нећу да одустанем", рекао је Вучић за Б92 одговарајући на питање да ли ће влада одолети штрајковима због смањења плата и пензија.

"Да ли ће неки други бити снажнији или њихови притисци, ништа страшно се не би десило. Не би био први пут да се ми вратимо у прошлост, да бауљамо негде уместо да пуцамо пенал на празан гол са 11 метара, да решимо да играмо, Звезда или Партизан против Челсија где нам је загарантовано да примимо пет голова, а да ниједном не шутнемо ка голу. Избор је на грађанима Србије", поручио је премијер.

Каже и да не зна да ли ће Влада одолети штрајковима, те да то "није питање живота или смрти".

"Никада не знате да ли Влада може да одоли народном незадовољству. Мислим да смо први пут направили озбиљан план и програм. Тај план и програм, на којем сам радио више месеци даноноћно, одобрен је од стране ММФ-а, а подржале су га и Светска банка, ЕУ, па и председник (Русије Владимир) Путин", истакао је Вучић.

Навео је да се у Грчкој већ десети пут смањују плате и пензије због фискалног дефицита и пораста јавног дуга.

"Замерате нам што смо, за разлику од осталих, рекли са каквим се проблемима суочавамо... Поставља се питање шта нам замерате", рекао је премијер.

Каже и да се не објављују вести да градови у Србији имају по 30 и 40 одсто фискални дефицит, да је Београд имао 20 одсто, да сад има око 10 одсто.

Следеће године, како је навео, Београд би требало да има фискални дефицит око пет, шест одсто.

Премијер Србије је поручио да се нада да ће проблем између Министарства правде и адвоката бити брзо решен, истакавши да има поверење у министра Николу Селаковића.

"Мени није проблем да седнем и да разговарам, ја седим и разговарам са свим представницима синдиката. Питање је да ли неко мисли да је држава ћуп, да су ћуп јавне финансије из којег можете да узмете колико хоћете", рекао је Вучић.

Додао је и да му је Селаковић рекао да је уложио много напора да реши овај проблем, подсетивши да се министар правде вечерас састао са представницима адвокатских комора.

"Надам се да ће тај проблем брзо да буде решен. Немам ни ту врсту страха ни панике да ли ће сада изаћи на улицу, па ће нешто страшно да се деси", поручио је премијер.

У току дана Вучић је боравио у званичној посети Италији, а по доласку у Београд је у име Владе Србије примио признање Коморе италијанско-српских привредника.  

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара