Читај ми!

Посланичка питања

Посланик ДС-а Борислав Стефановић питао је Владу да ли данашња посета европског комесара Јоханеса Хана значи да је Србија добила ултиматум да уведе санкције Русији.

У делу седнице предвиђеном за посланичка питања, посланик Демократске странке Борислав Стефановић упитао је Владу Србије који је захтев Европске уније према Србији, преноси Бета.

Стефановић у "најкраћем року" тражи одговоре од премијера Александра Вучића и министра спољних послова Ивице Дачића.

Стефановић пита премијера где ће наћи пет милијарди динара за опоравак Српске банке "кад их нема у ребалансу".

Посланик Социјалдемократске странке Јанко Веселиновић питао је премијера шта је са обећањем које је дао у јуну, да ће грађани моћи да купују станове за 380 евра по квадратном метру.

Пита такође, где су инвеститори који ће у Обреновцу, по најави премијера, отворити 1.500 радних места, али и шта је са налажењем стратешког партнера за Железару Смедерево и са причом да је "готова ствар" извоз аутомобила из Србије у Русију.

"Ништа од обећаног није испуњено", указује Веселиновић наводећи да је премијер остао дужан и одговор колико је грађане Србије коштала војна парада одржана 16. октобра у Београду.

Посланик Партије за демократско деловање Риза Халими пита министра просвете Срђана Вербића шта је са Уредбом владе о признавању високошколских диплома косовских универзитета, с обзиром на то да, осим у пет случајева на Универзитету у Нишу, ни на једном другом није започет ниједан поступак признавања диплома с Косова.

Халими каже да су грађани Србије албанске националости због тога онемогућени да раде јер им се дипломе стечене у Приштини не признају, чиме се крши Уставом загарантовано право на рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије