Пушков: ЕУ заправо уцењује Србију

Уцењујући Србију Европска унија жели да постигне да се та држава придружи санкцијама против Русије, тврди председавајући Одбора за спољне послове руске Државне Думе Алексеј Пушков.

Алексеј Пушков је на конференцији за новинаре рекао да ЕУ сада жели да постигне да се Србија, која није чланица ЕУ, такође придружи санкцијама, преноси Танјуг.

"Србију заправо уцењују - Србија ће се придружити санкцијама против Русије или вас нећемо разматрати као државу која има шансе за приступање ЕУ", рекао је Пушков на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, проблем за Србију је што та држава "неће у скоријој будућности ући у ЕУ".

"Уколико они крену стазом санкција против Русије сада, они ће се само повиновати уцени, нико их неће примити у ЕУ због овога за годину дана", рекао је Пушков, а пренео ТАСС.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је на конференцији за новинаре са комесаром ЕУ за источно суседство и политику проширења да је Евопска унија стратешки циљ Србије, али да држава неће уводити санкције Русији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије