СНС: Демагогија политички програм ДС-а

Новосадски одбор СНС оценио је да демагогија представља нови политички програм Демократске странке, која покушава да "заташка неогдоворност и неспособност својих кадрова".

Неспособност ДС-а је више од деценије водила јавни сектор у Новом Саду и довела га на руб постојања, сматрају у СНС.

Новосадски напредњаци наводе да се та неодговорност, како пре, тако и данас, недвосмислено осликава у немогућности високих функционера ДС да прихвате реалност коју су сами проузроковали, сагледају своје грешке и помогну грађанима у борби за боље сутра, а не да помажу себи самима да опет заузму положаје са којих ће пунити "сопствене, већ позамашне, банковне рачуне".

У саопштењу се тврди да је крајње неозбиљно оптуживати СНС за неспосопност и проблеме у одосима са коалиционим партнерима, у тренутку када напредњаци имају рекордну подршку грађана у историји парламентаризма, док је ДС на ивици цензуса.

"Питамо се да ли је способност функционера ДС довела до потпуног краха те странке или је то ипак била њихова неспособност и неодговорност", упитали су новосадски напредњаци.

СНС је у саопштењу навела и "капиталне и значајне ствари" које су урадили у Новом Саду у протекле две године, за време власти коју предводи градоначелик Милош Вучевић, а које ће, како тврде, у многоме утицати на то да Новосађани живе боље.

Они су у том контексту навели да тренутна реализација уговорених послова "Завода за изградњу града" већ сада износи 80 одсто, што је "драстично више него ранијих година", а набројали су и бројне резултате у изграњи путне и саобраћајне инфраструктуре.

Додаје се и да је постављен нови урбани мобилијар у граду, да су завршени радови на уређењу спортских терена и школских дворишта, да су многе фреквентне раскрснице добиле нове семафорске уређаје, да су постављени најсавременији звучни семафори за особе са инвалидитетом, те да су у току радови на изградњи друге траке на Темеринском путу, на деоници од Савске до навоза на петљу аутопута Суботица-Београд.

То су, како се наводи, само неке од капиталних инвестиција у Новом Саду, а још веће инвестиције тек предстоје.

"Када годинама урушаван комунални буде консолидован, Нови Сад ће знатно брже напредовати, а то је управо и најважнија мисија градске управе на челу са Српском напредном странком", закључује се у саопштењу.

Председник Новосадског одбора ДС-а Вељко Крстоношић изјавио је јуче да је градска власт неодговорна и неспособна да реши кључне проблеме који муче Новосађане и истакао да у мандату актуелне новосадске власти, коју предводи СНС, ни једна озбиљна капитална инвестиција није реализована.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара