Живковић опет тражи оставку Вучића

Лидер Нове странке Зоран Живковић поново је затражио од премијера Србије Александра Вучића да поднесе оставку због, како наводи, афере око предузећа "Асомакум". Истиче да је Вучић "у дијалогу" који је имао с њим током скупштинског заседања крајем октобра, "слагао" када је рекао да му се претходна власт извињавала због тог случаја.

Лидер Нове странке Зоран Живковић је новинарима у седишту странке показао снимак Александра Вучића у Скупштини Србије, када је рекао да је добио извињење од бившег координатора безбедносних служби Миодрага Ракића и бившег председника Бориса Тадића због крађе иденетитета његовог брата, преноси Бета.

Потом је показао и снимак, где Борис Тадић у једној емисији, истиче да се он никоме није извињавао, али да се сећа да му је Ракић причао о том случају.

"Или лаже Александар Вучић, или лаже Борис Тадић или обојица, или још неко поред њих", каже Живковић.

Додаје да се зато потрудио да дође до чињеница на основу документације коју су добили из Тужилаштва које је водило истрагу против фирме "Асомакум".

Из те документације, коју је Живковић показао новинарима, види се да је фирма основана у фебрару 2010. године и да је те исте године у децембру у Пореској управи Андреј Вучић негирао да је власник фирме и да му је украден идентитет.

Документација, показује и да је у октобру 2011. поднет оптужни предлог Привредном суду због тог случаја, односно због привредног преступа неплаћања пореза.

Живковић истиче да прикупљена документа показују како је све ишло лоше по ту фирму и Андреја Вучића до 2012. године, а да те године када Александар Вучић постаје први потпредседник Владе "почиње ренесанса".

Према његовим речима, након две јавне расправе, Прво основно тужилаштво је одустало од гоњења у 2013. године, а потом је и суд одустао од вођења поступка.

"Не може Тужилаштво, као ни Пореска управа да утврди да нешто није фалсификат, то може само суд, а у овом случају суд то није утврдио", објашњава Живковић. Наглашава да се фирма "Асомакум" и даље у евиденцији Агенције за привредне регистре води као активно привредно друштво и да је њен власник Андреј Вучић.

"Процедура брисања из АПР-а траје јако дуго, али то овде није питање, већ зашто се толико дуго чекало са подношењем захтева када је још пре четири године рекао да је његова лична карта фалсификована, и када је прошло годину и по дана од одсутајања Тужилаштва, то је мало више необично", оцењује Живковић.

Позива Александара Вучића да "џентлменски" поднесе оставку, јер за то постоје два кључна разлога. "Требало би да поднесе оставку, не зато што се кладио са мном, ту је и секундарни разлог за оставку, а то је нерад институција око овог случаја", закључује Живковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара