Занијер: Србија поштен посредник

Генерални секретар Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Ламберто Занијер очекује да ће Србија током председавања овом организацијом бити конструктиван фактор у решавању украјинске кризе.

"Србија је поштен посредник и као таква ће имати широку подршку чланица ОЕБС-а", рекао је Занијер Танјугу током посете Бриселу.

Он је подсетио да је о мандату Србије, који почиње од Нове године, већ разговарао са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем током недавне посете Београду.

"Србија има отворене канале и ка Истоку и ка Западу. У томе је њена снага", истакао је генерални секретар.

Он је, међутим, указао да је ситуација у Украјини изузетно сложена и да је опасност од обнављања оружаних сукоба између владиних снага и проруских сепаратиста "веома реална".

"Погоршање ситуације на терену могло би да доведе до појачане конфронтације блокова унутар ОЕБС-а, а то је оно што желимо да избегнемо", рекао је Занијер и истакао да је неопходно појачати напоре на обнављању политичког дијалога како не би дошло до ескалације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара