ДС: Угрожени депозитити грађана у Српској банци

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду позвао је градоначелника тог града Милоша Вучевића да хитно повуче "огромна средства града из Српске банке".

Новосадске демократе наводе да град у Српској банци има милијарду динара депозита и да су ова средства пласирана "када су већ увелико били познати ризици пословања са овом банком, а да су депозити грађана, а самим тим и Новог Сада, угрожени, потврдила је и Народна банка Србије".

Не тако давно, наводи градски одбор ДС, градоначелник Новог Сада био је један од главних заговорника тезе да је докапитализација Развојне банке Војводине, за коју се простим увидом у капитал Развојног фонда и наплате Развојне банке Војводине, види да је политички угашена без економских оправдања, крунски доказ корупције и пљачке коју је наводно спровела ДС.

"Данас, градоначелник Новог Сада држи милијарду динара у банци за чију је докапитализацију потребно обезбедити 40 милиона евра који у буџету, за те намене, не постоје", наводи се у саопштењу.

Они додају да је градоначелник добио налог да средства града држи у овој проблематичној банци и због страначке дисциплине се на овако неодговоран начин односи према имовини Новог Сада и његових грађана.

"Начин на који Вучевић сматра да треба да напредује у странци само је његова ствар, а ДС му никада неће дозволити да своје напредовање плаћа средствима грађана", наводи се у саопштењу.

Они кажу и да се тим новцем могло изградити пет дечијих вртића, 20 домова здравља, четири школе, више од 100 игралишта за децу...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије