Читај ми!

Косовски медији о Раминој посети Србији

Посета албанског премијера Едија Раме Србији је ударна вест у свим косовским писаним и електронским медијима, уз истицање да је помињење независности Косова изазвало бес премијера Србије Александра Вучића.

Дневник Коха диторе под насловом "С државом Косовом, Рама је избезумио Вучића" пише како је посета која је оцењена као историјска претворена у јавно сукобљавање између премијера две земље, преноси Бета

"Односи између две земље су деценијама били напети због Косова, које је прогласило независност 2008. године", пише дневник, истичући да је Вучић изјаву Раме о независности оценио као провокацију.

Дневник Косова сот је текст о тој посети насловио "Рама се сукобио са Вучићем", док је дневник Трибуна навео да је помињање Косова као независне државе и реалности која се не може променити изазвало многобројне реакције међу политчарима и медијима у Србији.

"Рама је уздрмао Србију", пише дневник Бота сот и истиче да је посета албанског премијера открила "српску колективну мржњу" према Албанцима.

Приштински електронски медији су јуче као прву вест имали извештаје о посети Раме Београду.

Радио-телевизија Косова је директно преносила учешће и говор Раме на скупу који је организовао Форум за етничке односе у Београду.

Остале ТВ станице са националном фреквенцијом су дале у целости конференцију за медије двојице премијера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара