Фратини: Вучић је снажан лидер

Председник Института за међународне организације, са седиштем у Риму, Франко Фратини оценио је да је само лидер као што је премијер Србије Александар Вучић могао да охрабри посету албанског премијера Прешеву.

Франко Фратини је истакао да је до пре неки дан било незамисливо да албански премијер посети Београд и област Србије насељену Албанцима, преноси Танјуг.

"Али, то се данас дешава. То је оно на чему инсистира ЕУ - помирење, нормализација", рекао је бивши европски комесар и шеф италијанске дипломатије у Институту, након предавања које је одржала министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Осврћући се на Рамин иступ у Београду, Фратини је рекао: "Браво, премијеру Вучићу. То је добра порука о лидерству. Само лидер као што је Вучић би охрабрио такав корак на посету Прешеву".

Јоксимовићева је оценила да је албански премијер Еди Рама јуче у Београду на конференцији за новинаре после сусрета са премијером Србије Александром Вучићем, злоупотребио ситуацију, уместо да пошаље добру поруку о сарадњи и стабилности у региону.

Ипак, Јоксимовићева је нагласила да Србија жели да покаже да је чврсто опредељена за дијалог.

"Научили смо своје лекције из прошлости. Желимо да покажемо одговорност и опредељеност за дијалог", нагласила је Јоксимовић.

Она је такође рекла да ће Београд наставити дијалог са Приштином, иако је он тренутно у застоју, због непостојања институција на Косову.

"Не признајемо независност Косова, али не одустајемо због конструктивног приступа. Желимо да будемо део решења, а не део проблема", закључила је Јоксимовићева.

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије