Читај ми!

Шаровић: Шешељев повратак одложен због Раме

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић негирао је да је повратак Војислава Шешеља одложен из медицинских разлога и уз његов пристанак. Шаровић је потврдио да Шешељ сутра долази у Београд.

Немања Шаровић каже да је Војислав Шешељ остао дан дуже у Хашком трибуналу на захтев Београда, док се не заврши посета албанског премијера Едија Раме, преноси Бета.

Шаровић у писаној изјави наводи да са Шешељем нико из Хашког трибунала, било од лекара или из секретаријата, није чак ни разговарао о томе када ће се вратити у Београд. Зато се Шешељ није могао сагласити са новим одлагањем повратка у Србију нити би се с тим икада сложио.

Заменик председника СРС-а истиче да је нетачно да је Шешељу била неопходна било каква операција како би био у стању да се врати у Београд.

Та изјава је уследила као реаговање на изјаву потпредседника Владе Србије и шефа Савета за сарадњу с Хашким трибуналом Расима Љајића да је лекарски тим затражио да се Шешељев повратак одложи за још један дан, као и да се "Шешељ сагласио са захтевом лекара".

"Такође, нетачно је да је повратак одложен због превођења медицинске документације како је најпре саопштио Расим Љајић. Све техничке процедуре потребне како би Шешељ напустио Притворску јединицу УН завршене су у петак, од када његов повратак не зависи од њега, већ искључиво од воље Трибунала и Владе Србије", напоменуо је Шаровић.

Потврдио је да Војислав Шешељ сутра долази у Београд.

"Потврђујем да је карта за господина Војислава Шешеља издата пре сат времена за лет ЈУ 361 АМС-БЕГ, 12. нов 2014. (10.40 сати)", написао је Шаровић на свом Твитер налогу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије