Ђурић: Ни мала ни велика Албанија

Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је у Косовској Митровици да се неће дозволити стварање "ни мале ни велике Албаније". Србија je међу српским народом на Косову и Метохији, додао је Ђурић.

Марко Ђурић поручио је грађанима Митровице, приликом прославе градске славе, да "док постоји држава Србија, она ће бити са њима на српском Косову и Метохији и у Косовској Митровици", преноси Танјуг.

"Сваки град на Косову и Метохији је град страдалник и град мученика, а Косовска Митровица је град који је и страдалник и мученик и херој", рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је поручио да је на представницима државе велика одговорност да свима који овде живе пруже руку.

Ђурић је додао да је велика и одговорност да се свима који овде живе поручи "да ми имамо право да овде будемо, да будемо оно што јесмо, јер смо своји на своме" и да се не боримо ни зашта што је туђе.

Директор Канцеларије за КиМ је нагласио да "нећемо дозволити да се на нашој земљи ствара ни мала ни велика Албанија", нити да се Србима који овде живе вековима и Српској православној цркви одузимају њихова права".

Косовска Митровица обележила је градску славу светом архијерејском литургијом коју је у храму Св. Димитрија служио епископ рашко-призренски Теодосије.

Теодосије је у беседи поручио да је Косовска Митровица у срцу свих који живе овде, али и Срба где год да живе и да смо дужни да овај град сачувамо.

"Овај град смо дужни да сачувамо не само својим моћима већ ће нам у томе приотећи наши пријатељи широм света који у срцу носе Косово и Метохију и који се нису у срцу одрекли овог светог простора", казао је Теодосије.

Светој литургији су присуствовали и начелник митровичког округа Васо Јелић и председник привременог општинског органа у Косовској Митровици Александар Спирић.

Након литургије организоване су литије градским улицама, а у центру северног дела Косовске Митровице испред споменика руском конзулу Шчербину приређено је свечано резање сласвског колача.

Грађанима Митровице славу је честитао и председник привременог општинског органа Александар Спирић који је истакао да "нити Београд може без Косовске Митровице, нити Косовска Митровица без Београда".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије