Читај ми!

Бабић: Уштеде у финансирању партија

Изменама Закона о финансирању политичких партија остаће више новца за оздрављење јавних финансија, за школе, социјална давања и све оно што чини живот у Србији, рекао је шеф посланика СНС-а Зоран Бабић.

Зоран Бабић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да ће изменама закона бити онемогућено и да политичким странкама одлази део новца из кредита.

Напредњаци предлажу да се из државне касе издваја око 35 одсто мање новца за рад странака, што би требало да доведе до уштеде од око три и по милиона евра.

Изменама закона проценат за издвајање средстава политичким странкама умањује се са 0,15 на 0,105 одсто, као и за финансирање предизборних активности са 0,1 одсто на 0,07 одсто.

Бабић је рекао да странке преживљавају захваљујући изборној вољи грађана и на основу онога како грађани оцене политику странака.

"Видели смо и на мартовским изборима да су неки потрошили много на кампању, а нису прешли цензус", рекао је Бабић.

Када је реч о усвајању Буџета за наредну годину, Бабић је рекао да ће се то догодити на време и у законском року.

Говорећи о дуплим функцијама, Бабић је рекао да је СНС одговорним политичким деловањем унео новине у политички систем.

"Једна од тих новина је неспојивост функција. Један човек, једна плата, једна функција", истакао је Бабић.

Најавио је да ће у недељу бити одржан састанак Председништва СНС-а где ће се сагледати ефекти те одлуке. Рекао је и да ће током наредне недеље заседати и Главни одбор странке.

Говорећи о гаранцијама Владе за пуштање на слободу Војислава Шешеља из Хашког трибунала, Бабић је рекао да је Влада и до сад, кад год је имала прилику, давала гаранције за све грађане Србије.

"Мислим да је ова последња одлука ствар хумане природе. Што се тиче Владе, ми се бринемо о сваком грађанину па и о самом Војиславу Шешељу. Што се тиче саме политике, немамо чега да се бринемо, јер мислимо да је та политика давно превазиђена у прошлости", навео је Бабић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво