Галић: Испитати сумње на корупцију

Напредњаци имају право да сумњају да је на седници Скупштине Војводине на делу била највећа корупција у новијој историји парламентаризма у Покрајини и од надлежних органа ће затражити да се те сумње и испитају, рекао је Владимир Гајић, члан Савета за Војводину СНС и посланик у покрајинском Парламенту.

Владимир Галић је на конференцији за новинаре рекао да је ДС, након принципијелног става СВМ, морала да прибегне различитим методама и да обезбеди подршку за реконструкцију Покрајинске владе, преноси Танјуг.

Галић се посебно осврнуо на шест посланика из различитих странака који су подржали реконструкцију, истакавши да се ради о Вери Угричић Илић из Покрета снага Србије, о четворо посланика из СДС који нису послушали налог своје странке и једног посланика СРС.

Галић је казао да има право да сумња да је Стојан Тинтор из СРС седео заједно са демократама и да је глалао за реконструкцију, што је, како је напоменуо, лако и доказати, јер су посланичке картице чиповане.

"Како имамо право да сумњамо да се ради о великој корупцији, тако имамо право да од надлежних органа тражимо да испитају наше сумње", рекао је Галић.

На питање да ли ће и када поднети пријаву надлежним органима, он је одговорио да је адвокат и да добро зна да пријава не значи пуко испуњавање форме, те да је ту пријаву управо поднео изговарајући је у камеру.

Коментаришући став СВМ на јучерашњој седници да не гласа за реконструкцију, Галић је рекао да се та странка држала принципијелно свог става, а у СНС-у поштују принципијелност, па тако поштују и став СВМ.

Говорећи о реконструкцији Покрајинске владе, он је рекао да је урађена лоше, наводећи као пример да је са места покрајинског секретара за науку и технолошки развој склоњен један професор, а доведен историчар, док су у Секретаријату за пољопривреду склоњени сви људи који се баве пољопривредом, а доведен правник.

"Не заборавите да се јуче није гласало о поверењу Влади, већ о реконструкцији Владе, тако да се питање поверења може поставити већ на наредној седници", навео је Галић, додајући да уколико се то питање постави, а не добије већина, поверење Влади се на дневни ред не може више поставити у наредних шест месеци.

Реконструкција Покрајинске владе извршена је у коалицији ДС и ЛСВ, указао је он, подсећајући да су ЛСВ и СДС на мартовским изборима у Војводини освојили осам, а ДС шест одсто гласова, тако да имамо ситуацију да Покрајинском владом управљају странке које заједно имају свега 10 одсто подршке грађана, јер у међувремену СДС није подржао реконструкцију Владе.

На питање да прокоментарише оптужбе ДС да је у тој странци у почетку мандата скупштине било 59 посланика, а да је сада око 50, као и да су притисцима, куповином и уценама томе допринели напредњаци, Галић је рекао да се она странка која губи подршку бави таквим стварима.

"На изборима 2012. године за ДС је у Војводини гласало 212.000 бирача, а две године касније тај број је 50.000. Лако је видети да политика ДС нема подршку међу бирачима, а и међу самим члановима који одлазе из странке - да ли у СНС или у неке друге, па се чак дешава да странку напуштају и комплетни општински одбори, а онај ко губи подршку у чланству тај прибегава куповини да би се одржао на власти у скупштини", закључио је Галић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се