Читај ми!

Ђукановић: У Доњецку сам био приватно

Посланик СНС Владимир Ђукановић рекао је да је на изборе у Доњецк ишао самоиницијативно, као грађанин, а не посланик и да због тога не види потребу да се било коме правда.

"Не видим потребу да се било коме правдам када и где идем на приватна путовања, осим својој жени да би знала где сам, рекао је Ђукановић новинарима у парламенту", преноси Танјуг.

На питање новинара, Ђукановић је рекао да је са колегом Блажићем посматрао изборе у "Народној Републици Доњецк" и да су тамо отишли на позив његових пријатеља "из једне невладине организације из Москве која се бави посматрањем избора у Русији и источним и балтичким земљама" и која им је платила путовање.

Ђукановић је додао да није обавестио шефа странке и премијера Александра Вучића о одласку у Доњецк, јер је то било, како је поновио више пута, приватно путовање, али и да је спреман да сноси последице, уколико СНС процени да је учинио било шта што изискује казну.

"Тамо смо ишли као грађани и инсистирали смо да се нигде не помиње то да смо посланици. Овакво путовање се дешава једном у животу и не бих га пропустио ни за шта на свету, а ако сам прекршио страначку дисциплину нека ме казне", нагласио је Ђукановић.

Ђукановић је додао и да је, пошто је новинар, хтео да види праву истину о дешавањима у тој земљи, а да је урадио и "репортажу и неке интервјуе".

Према његовим речима, у Доњецку на изборима је било и много посматрача из Европског парламента.

У "одбрану" свог страначког колеге стао је и шеф посалничког клуба СНС Зоран Бабић који је такође нагласио да су Ђукановић и Блажић у Доњецку били приватно.

"Нису ишли као посланици, нису отишли са путним налогом владе ни скупштине, али о њиховом чину и евентуалним санкцијама расправљаће страначки органи", рекао је Бабић скупштинским изештачима.

Шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић затражио је објашњење по ком основу су Ђукановић и Блажић били посматрачи на изборима у самопроглашеним републикама Доњецк и Луганск.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се