СДС искључила Милоша Гагића

Социјалдемократска странка искључила је из странке шефа свог посланичког клуба у покрајинској скупштини Милоша Гагића, због његове одлуке да, противно одлуци странке, гласа за реконструисану Владу Војводине.

"Након искључења Владимира Павлова и Милоша Гагића, СДС ће доследно својој принципијелној политици искључити сваког члана који се у доношењу одлука води својим личним интересом и амбицијама, а не одлукама странке које су усмерене искључиво на добробит грађана Србије и покрајине", наводи се у саопштењу СДС-а, преноси Бета.

СДС је, како се додаје у саопштењу, донела одлуку да не подржи реконструисану Владу чији је председник Бојан Пајтић, јер "осим другачије расподеле ресора, не доноси ништа ново".

"Влада која нема капацитет да разреши ситуацију са финансијским пословањима Развојне банке Војводине и Фонда за капитална улагања за које политичку одговорност носи Бојан Пајтић, свакако неће имати капацитет да се бави нагомиланим проблемима грађана", саопштио је СДС.

Та странка је даље навела да не жели савез ни са кандидатом Српске напредне странке за председника Владе Војводине, Игором Мировићем, јер сматрају да нема капацитета да се бави проблемима грађана "будући да иза њега постоје неразјашњене афере попут оне везане за
међуградску аутобуску станицу и афере 'Бехатон'".

"Док власт на свим нивоима не буде отворена за нове људе и нове политичке идеје и решења за грађане, свака оваква реконструкција владе је заправо само реконструкција нагомиланих проблема и служи искључиво задржавању или освајању власти", навео је СДС.

У саопштењу се прецизира и да ће СДС остати опозиција и на републичком и на покрајинском нивоу.

У Скупштини Војводине званично не постоји посланички клуб под именом Социјалдемократске странке, већ посланички клуб Нове демократске странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије