Читај ми!

Курти: Формирати институције, игнорисати Тачија

Лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти изјавио је да би коалициони блок ВЛАН, који има већину посланика, требало да конституише косовску Скупштину и институције, без обзира на реаговање одлазећег премијера Хашима Тачија или уставног суда Косова.

Аљбин Курти је на седници Главног одбора Самоопредељења рекао да је тај покрет задовољан што се ВЛАН "и поред свих притиска до сада држи веома добро, и то пет месеци", преноси Танјуг.

Курти је уверен да коалициони блок ВЛАН, који поред Самоопредељења чине Демократски савез Косова, Алијанса за будућност Косова и Иницијатива за Косово, неће посвађати ни подела институционалних функција.

Лидер Самоопредељења се заложио и за ванпарлементарно деловање грађана, кроз протесте и демонстрације.

Курти је, такође, оптужио одлазећу владу да у медијима "измишља" вести да би ширила конфузију.

"Изгледа да је и Тачи одлучан да не напусти власт. Он је злоупотребио сваку независну институцију. Прво је злоупотребио уставни суд, потом председавајућу скупштине, а сада злоупотребљава председницу Косова", рекао је Курти.

Говорећи о случају корупције у Еулексу, Курти је рекао да се правда и демократија не могу увести.

"Као што видите и странци који су дошли овде да нам донесу правду су корумпирани. Са овом владом Тачија и са овим Еулексом, Косово се запалило без експлозије. За паљење се стара влада, а за изостанак експлозије стара се Еулекс. Али сада након свега што је обелодањено, Еулекс гори, а Тачијева влада иде", рекао Курти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије