Читај ми!

Љајић за одржавање избора у Војводини

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић заложио се за расписивање избора у Војводини и оценио да је то једини начин да се добије стабилана власт која ће решавати бројне нагомилане проблеме.

Љајић је на изборној скупштини покрајинског одбора СДПС-а оценио да је неодржив садашњи статус кво у Војводини, али се успротивио и покушајима прекомпоновања покрајинске власти.

"Најпоштеније је да се изађе на изборе, јер овако имате посланике који су ујутро чланови једне, поподне чланови друге, а увече чланови треће партије", рекао је Љајић.

Оценио је да су политичке странке у Србији постале политичка предузећа и организације за запошљавање људи у којима уместо идеологије има много више личног интереса и демагогије.

Љајић је казао да ће СДПС промовисати антифашизам, антинационализам и антипопулизам.

"Најлакше се добијају избори на национализму и популизму јер то не кошта ништа, а доноси гласове. Видели смо да је национализам на простору бивше Југославије донео јад и беду, ратове, санкције и бомбардовање. Дићићемо глас против било чијег национализма", рекао је Љајић.

Према његовим речима, Србији је потребан нови патриотизам у коме ће патриота бити свако ко у свом послу ради најбоље и даје највише.

Додао је да је за СДПС питање уставо-правног положаја Војводине завршено и истакао да ће се та странка противити централизму и сепаратизму као двема крајностима.

За председника покрајиског одбора СДПС-а изана је Ненад Иванишевић који је и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Иванишевић је раније био директор Геронтолошког центра у Суботици као кадар Демократске странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије