Пајтић оптужује Селековића

Председник Демократске странке Бојан Пајтић оптужио је министра правде Николу Селаковића да на "вулгаран" начин износи неистине да је председник Адвокатске коморе Војводине Срђан Сикимић саветник Пајтића.

"Био бих, наиме, почаствован да ми је председник Адвокатске коморе Војводине Срђан Сикимић саветник. Али није. Селаковић то добро зна, али упорно и беспризорно понавља неистину, покушавајући да частан процес одбране дигнитета адвокатске професије наружи по сваку цену", наводи Пајтић у изјави Бети.

Према његовим речима, Селаковић покушава да сакрије свој лош рад тиме што жели да адвокате, који су у штрајку и од 17. септембра, доведе у везу са опозицијом, тајкунима, спољним и унутрашњим непријатељима.

"Ништа од тога није тачно. Суштина је у следећем: да је Селаковић радио свој посао како ваља, до протеста адвоката никада не би дошло", навео је председник ДС.

Додао је да су Селаковићеве "непримерене изјаве недостојне једног министра, а камоли правника и предавача на Правном факултету". 

"Политиком увреда, подметања и неистина, Селаковић пре свега угрожава сопствено достојанство. Ако је од њега ишта остало", оценио је Пајтић.

Адвокати траже измене Закона о нотарима и смањење паушалног пореза.

Министар Селаковић је ове седмице поједине адвокате довео у везу са власником "Делте" Мирославом Мишковићем и опозиционим странкама и оценио да је штрајк адвоката исполитизован.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије