Читај ми!

Листи "Англомата - напредак" 18 мандата

Носилац листе "Англомата - напредак", на изборима за чланове Националног савета ромске националне мањине, Драгољуб Ацковић каже да је та листа обезбедила већину од 18 мандата у Националном савету.

Драгољуб Ацковић је рекао Танјугу и да представници те листе разговарају, са свима па и са онима који су саопштили да подржавају листу "Роми за бољу будућност" која је раније саопштила да је обезбедила већину од 22 мандата.

"Разговарамо са свима и видећемо шта ће бити... ми имамо обезбеђених 18 мандата", рекао је Ацковић, додавши да је листа коју је предводио освојила три мандата.

Носилац листе "Роми за бољу будућност" Витомир Михајловић рекао је да су, од 35 чланова Националног савета, та и још пет листа обезбедиле већину од 22 мандата.

Навео је да је листа "Роми за бољу будућност" освојила највише мандата - девет, а да је коалиција шест листа отворена и за друге листе, јер сматра да у Националном савету не треба да постоје позиција и опозиција.

Михајловић је претходно критиковао "поједине листе које су, после избора, почеле да зову политичаре и да им говоре како би они били вољни да буду кандидати за председника Националног савета" ромске националне мањине.

Национални савет ромске националне мањине броји 35 чланова. Уз листу "Роми за бољу будућност" која је освојила девет мандата, две листе ће имати по четири мандата, две листе по три мандата, три листе по два мандата, једна листа пет, а једна један мандат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије