Читај ми!

ДСС: Влада да смањи астрономске плате

Демократска странка Србије данас је оценила да је Влада Србије неспособна да смањи буџетски дефицит и јавни дуг и предложила смањење астрономских плата у јавним предузећима и државним агенцијама.

"Влада је смањила пензије и плате у јавном сектору, а да притом није ни на који начин уредила астрономски висока примања директора у јавним предузећима и државним агенцијама, наводи се у саопштењу ДСС-а, које преноси Бета.

Као примере тих предузећа и агенција ДСС је навео: "Србијагас", Агенцију за контролу лета, "Дунав осигурање", ЕПС, ЕМС, "Транснафту", Железнице, Телеком, Службени гласник, Народну банку Србије.

Додаје се да су примања било ког државног чиновника, функционера или директора, која су већа од 300.000 динара, "чист безобразлук".

"Да би реформе биле искрене и успешне власт мора прво себи да смањи огромна примања па да онда тражи солидарност од грађана", сматра ДСС.

Та ванпарламентрана странка је указала да је Србија 2008. године, кад је она предводила владајућу коалицију, била земља са најмањом задуженошћу у региону, а да је данас најзадуженија.

"То јасно говори да је економски суноврат наступио са опредељењем да 'Европа нема алтернативу' и да ниједна влада, па ни ова, неће и не може да грађанима обезбеди бољи и нормалнији живот, веће плате и пензије све док се Србија креће у погрешном правцу приближавања ЕУ, јер је то пут економског суноврата земље и потпуног неоколонијалног статуса", истиче се у саопштењу ДСС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије