Читај ми!

СДС неће у реконструисану покрајинску владу

Социјалдемократска странка саопштила је да неће ући у реконструисану Владу Војводине јер, како оцењује, нема гаранција да ће у управљању покрајином доћи до суштинских промена.

СДС напомиње да је у преговоре о реконструкцији владе ушла са циљем да се што пре крене са решавањем политичке кризе и проблема грађана покрајине, али да њихови саговорници нису преговарали о тим питањима, преноси Танјуг.

"Уместо разговора о томе на који начин што ефикасније можемо решити политичку и економску кризу, подићи животни стандард грађана, подићи запосленост и инвестиције и разјаснити сумње везано за злоупотребе у Фонду за капитална улагања и разлоге за стечај Развојне банке Војводине, друга страна је током преговора разговарала готово искључиво о расподели функција и задржавању власти", истичу у СДС-у.

У саопштењу се додаје да начин на који је Демократска странка водила преговоре сведочи о томе да та странка "нажалост, суштински није променила приступ политици, који је увек умањивао вредност и њених значајних остварења у прошлости".

"Због такве политике и неслагања са успостављеним вредносним поретком смо и напустили ту странку", подсећају у СДС-у и додају да се у међувремену ДС суочава и са унутрашњим конфликтима и неконсолидованошћу, због чега често током преговора "нисмо знали који је званични став те странке и ко га заступа".

СДС подсећа да је одбила улазак и у републичку владу када је проценила да ће водити политику супротну вредностима за које се залаже и да је, у складу са доследном политиком, исту одлуку донела и када је у питању покрајинска влада, додајући да остају отворени за политички дијалог.

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић рекао је јуче да ће реконструкција покрајинске владе бити извршена у наредних неколико дана, прецизирајући да је реконструкција питање дана, а не питање недеље или месеца.

Он је додао да ће реконструкција владе бити извршена на предлог коалиционих партнера у покрајинској власти - Лиге социјалдемократа Војводине и Социјалдемократске странке које су, по Пајтићевим речима, предложиле да имају већу партиципацију у покрајинској власти.

СДС је до скора носила име Нова демократска странка, а основао је бивши председник Деморатске странке Борис Тадић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије