Читај ми!

Бутарис: Циљ да Београд буде омиљена дестинација

Делегација Солуна састала се са замеником градоначелника Београда Андрејом Младеновићем. Градоначелник Солуна Јанис Бутарис поручио да је његов циљ да Београд постане омиљена туристичка дестинација за грађане Солуна и Грчке.

Јанис Бутарис је, на конференцији за новинаре после састанака с делегацијом градске управе Београда, рекао да такође жели да Солун Београђанима и Србима постане место у којем ће моћи да пронађу свој омиљени кутак.

"Дестинације за одмор у Грчкој нису само на Халкидикију, постоје изузетне плаже на падинама Олимпа и острвима у северној Грчкој", рекао је Бутарис.

Делегације Солуна и Београда разговарале су о културној сарадњи, туризму, образовању и дечјој заштити, рекао је Младеновић новинарима.

Младеновић је истакао да су везе два града изузетно јаке, али да постоји додатни простор за размену искустава на свим пољима.

"Постоји простор за повезивање одређених школа и вртића, али и за размену искустава у области социјалне заштите", рекао је Младеновић.

Навео је да ће се добра сарадња на пољу туризма сигурно наставити и побољшати, уз развој саобраћајних веза.

Разговорима су присуствовали и градски секретари за културу, социјалну заштиту и образовање и дечју заштиту, Владан Вукосављевић, Јасмина Ивановић и Снежана Ђурић, као и директор Туристичке организације Београд Миодраг Поповић и помоћник секретара за привреду Тијана Маљковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије