Читај ми!

Захтев да се одложи седница одбора за инфоримсање

Посланик СНС-а и члан скупштинског Одбора за културу и информисање Владимир Ђукановић рекао је да су чланови Одбора који пропадају владајућој већини затражили одлагање седнице тог Одбора за 6 новембар.

Ђукановић је прецизирао да су одлагање затражили сви чланови Одбора који припадају владајућој скупштинској већини а не само посланици СНС-а.

"Разлог томе је да бисмо могли седницу на нормалан начин да направимо, да знамо које колеге, уреднике, новинаре можемо да позовемо на ту седницу, и ми до сада уопште нисмо били консултовани. Ми уопште немамо појма кога Весна Марјановић жели да позове на сутрашњу седницу и не можемо неприпремљени да учествујемо у томе", рекао је Ђукановић новинарима у Скупштини Србије.

Истакао је да чланови владајуће већине траже да се за сутра заказана седница одложи за 6. новембар и да се разговара о истим тачкама дневног реда, односно о члану Закона о информисању који се тиче слободе медија.

"Ми тражимо да се по истим тачкама закаже седница за 6. новембар како бисмо имали квалитетну расправу и како би то заиста личило на један нормалан дијалог“, рекао је Ђукановић, изразивши наду да ће „они који спинују кроз медије престати са том праксом“.

Председница скупштинског Одбора за културу и информисање Весна Марјановић рекла је раније данас да неће одложити седницу тог одбора заказану за сутра јер, како је казала, за то нема никаквог основа у Пословнику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије