Читај ми!

Регионална стабилност кључ успеха

Стабилност региона Западног Балкана је приоритет британске владе, поручио британски шеф дипломатије Филип Хамонд током разговора са Александром Вучићем. Регионална стабилност је кључ успеха, истакао је српски премијер додајући да Србија настоји заједничким пројектима да унапреди економску сарадњу.

Премијер Србије Александар Вучић разговарао је у Лондону с британским министром спољних послова Филипом Хамондом о економским реформама у Србији, регионалној сарадњи и посетама међународних званичника Београду наредних дана, саопштила је Прес служба Владе, преноси Бета.

Хамонд је честитао Вучићу на, како се наводи, изванредном успеху у спровођењу економских реформи и на прогресу у остварењу европских стандарда.

Британски министар истакао је и да је флексибилно тржиште рада важно за стране инвеститоре, као и да је долазак страних инвеститора круцијалан за економски раст.

Велика Британија је добар пример када су у питању стране инвестиције, истакао је Хамонд и додао да је стабилност региона Западног Балкана приоритет британске владе, као и да Србија у региону треба да има кључну улогу.

Премијер Вучић нагласио је да је регионална стабилност кључ успеха и да Србија настоји заједничким пројектима да унапреди економску сарадњу, што би довело до побољшања економске ситуације земаља Западног Балкана.

Вучић је упутио и званичан позив британском премијеру Дејвиду Камерону да у наредном периоду посети Србију.

Премијер Вучић борави у посети Лондону, где ће данас бити одржана инвестициона конференција о Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије