Марковић: Спреман сам да будем министар

Спреман сам да преузмем министарску функцију и помогнем младим људима, поручио је Драган Марковић Палма у Бечу. Марковић предводи делегацију студената, привредника, просветара и новинара из Јагодине и Србије.

Делагација од 500 студената разних факултета из Јагодине и Србије и још око стотину привредника, политичара, запослених у вртићима, школама, праћена новинарима из готово свих великих српских редакција, од јуче се налази у тродневној посети Бечу, јавља Танјуг.

Студенти су јуче посетили Универзитет у Бечу, један од најстаријих у Европи, на којем студира 90.000 студената, а многи међу њима су и из Србије.

Привредници су имали састанак са бизнисменима из Србије, који су у овој земљи развили посао и стекли велики пословни углед, рекао је синоћ на вечери у Бечу председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић - Палма.

Обраћајући се студентима Марковић је поручио да морају бити амбициозни у животу и да не теже да "одмах возе мерцедесе". "Завршите факултете, тражите да радите оно што је ваша струка, докажите се. Поштујте друге, поштоваће и они вас", поручио им је Марковић.

"Одбио сам да будем министар у прошлим владама, могао сам да будем пре неколико година, али сам осећао да нисам још спреман. Сада сам спореман да преузмем ту функцију, у неком наредном периоду, да преузмем велику одговорност, да помогнем младим људима", рекао је Марковић.

Састанак са привредницима из Србије у Аустрији, који у овој земљи имају фирме од 2008. године до 2013. година био је веома користан са аспекта довођења инвеститора из Аустрије у Србију, оценио је Марковић и напоменуо да је договорен састанака за око месец дана са бизнисменима из Аустрије.

На предлог Марковића, фирме "Јела" и "Камбера" из Јагодине стипендираће по једног од најбољих студената из Јагодине у четири године основних студија. Марковић је најавио да ће политичка делегација данас имати сусрет са парламентарцима Аустрије у парламенту у Бечу.

Реч је о посланицима и вођама посланичких странака Аустрије "које никада неће признати независност Косова", објаснио је Марковић.

Марковић је за вечерас, на свечану вечеру, најавио долазак министра спољних послова Ивице Дачића и фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић.

Без двоструких аршина против тероризма 

Европа не би требало да користи двоструке аршине у осуди тероризма, оценио је Драган Марковић.

Он је, у разговору са аустријским посланицима у парламенту, рекао да лично сматра да оно што се догодило на утакмици репрезентација Србије и Албаније у Београду није била провокација, већ терористички акт.

Марковић је нагласио да застава, која је дроном спуштена на стадион, заступа идеју Велике Албаније, чије присталице желе делове територија, не само Србије, већ Македоније, Црне Горе и Грчке.

Он је истакао да неки у Европи то називају провокацијом, као што то чине и за злочине над Србима на Косову и Метохији.

Лидер Слободарске партије Хајнц-Кристијан Штрахе, који је председавао састанком аустријских посланика и делегације из Србије, рекао је да је Аустрија, а нарочито његова странка увек имала јасан став према тероризму.

Лидер ФПО Штрахе подржао је жељу за даљим унапређењем већ добрих односа две земље и рекао да неће бити смањења аустријског контингента при КФОР-у.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије