Михајловић: Апсолутно јединство у Влади

Директор Канцеларије Владе Србије за односе са медијима Миливоје Михајловић каже да постоји апсолутно јединство у влади и да премијер Александар Вучић неће имати тежак посао када буде прегледао шестомесечне извештаје министара.

Министри ових дана подносе извештаје о шестомесечном раду. Михајловић истиче да је то редовно испитивање квалитета рада владе и да министри подносе извештај премијеру који ће донети одлуку.

"Премијер ће одлучити на који начин ће конципирати, да ли ће наставити овим путем, да ли ће то побољшати или ће предузети неке кораке", рекао је Михајловић у Јутарњем програму РТС-а.

Михајловић је рекао да је Влада у протеклих шест месеци имала врлу живу, пре свега привредну активност, да је првих неколико месеци радила у ванредним околностима, због поплава и санације штете и да је, на неки начин, регуларно радила и све одлуке доносила једногласно.

На питање шта ће се догодити уколико неки од министара не буде имао задовољавајуће резултате и да ли је могуће изрицање опомене, Михајловић каже да ће одлуку донети искључиво председник Владе.

Михајловић је истакао да је циљ тродневне посете премијера Вучића Великој Британији разговар са што више привредника и политич-ара који на неки начин могу да утичу на привлачење страних инвестиција, јер је важна активност владе у оживљавању привреде.

Коментаришући неучешће председника Србије Томислава Николића на комеморативном скупу у Белгији у част 100. годишњице почетка Првог светског рата, због тога што ће на свечаности бити истакнути симболи самопроглашене "Републике Косово", Михајловић је истакао да је таква одлука у складу са упутством које важи за све политичаре у Србије, а које је донела Влада Србије.

"Србија не признаје нелегално проглашену независност Косова и ми ћемо тако поступати и убудуће", нагласио је Михајловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара