Читај ми!

Србија за наставак сарадње са Саветом Европе

Председница Народне скупштине Маја Гојковић изјавила је на састанку са известиоцем Парламентарне скупштине Савета Европе Самадом Сеидовим да Србија жели наставак сарадње са органима Савета и да подржава имплементацију препорука и циљу даље демократизације и јачања владавине права у земљи.

Маја Гојковић је захвалила Сеидову на континуираној подршци демократским процесима и упознала га са доношењем реформских закона, укључујући и сет медијских закона, преноси Бета.

Она је нагласила и да Србија, у оквиру процеса евроинтеграција изражава посебан интерес за примену стандарда Савета Европе.

Председница Скупштине је изразила уверење да је Србија, због напретка који је остварен, испунила услове да пређе из фазе редовног мониторинга у фазу постмониторинга, а Сеидов је рекао да Савет Европе жели да помогне Србији да направи тај корак напред.

Сеидов је нагласио да су Савет Европе и Србија "на истој страни" у спровођењу демократизације, поштовања људских права и владавине права.

Сеидов борави у посети Србији током које ће се састати и са председницима скупштинских одбора и представницима мањинских партија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара