Читај ми!

Николић не путује у Белгију због Косова

Због најаве да ће на свечаности бити истакнути симболи Републике Косово, председник Томислав Николић неће учествовати на комеморативном скупу поводом обележавања стогодишњице почетка Првог светског рата у Белгији, саопштено је из његовог кабинета.

У Њупорту и Ипру у Белгији, сутра ће бити одржан комеморативни скуп под називом "Белгија памти".

Иако је било у плану да председник Републике учествује на том скупу и ода пошту војницима земаља победница у Првом светском рату, Николић неће отпутовати у Белгију, саопштила је прес-служба председника Србије, а преноси Фонет.

Разлог је, како се наводи, "обавештење које је добијено од организатора да ће на свечаности бити истакнути симболи самопроглашене Републике Косово".

Подсећа се да је Николић присуствовао обележавању стогодишњице Првог светског рата у Лијежу 4. августа и да су на церемонији била истакнута обележја свих земаља победница у Првом светском рату, а не обележја Косова.

Како се додаје, "та мањина није имала улогу у Првом светском рату која би је сврстала у ред победника и изједначила њен третман са Србијом".

"Истицање обележја самопроглашене Републике Косово је за Србију неприхватљиво, те председник не може да учествује на сутрашњој церемонији", саопштила је прес-служба председника Републике.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара