Читај ми!

Мишчевићева се нада доброј сарадњи са Ханом

Шефица преговарачког тима Србије Тања Мишчевић очекује добру сарадњу са Јоханесом Ханом који од 1. новембра замењује Штефана Филеа на месту европског комесара за проширење ЕУ.

Штефана Филеа на месту европског комесара за проширење званично ће од 1. новамбра наследити аустријски политичар Јоханес Хан, а шефица преговарачког тима Србије Тања Мишчевић очекује да ће са њим добро сарађивати, преноси Танјуг.

"Надам се јако лепој сарадњи са чланом ЕК Јоханесом Ханом зато што нас најпре он јако добро познаје", рекла је Мишчевићева новинарима.

Рекла је да је за Србију важно то што Хан има искуства рада у ЕК, наводећи да је то велика предност, "јер за њега неће бити превише тешко да уђе у сав посао како ради европска бирократија".

"Хан долази из државе која и те како добро разуме регион којим ће се бавити, регион Западног Балкана, јер се наслања на овај регион – кажу да Балкан у Бечу почиње. То је заиста велика предност. Не кажем да то значи попуст за све нас, али значи боље, односно добро разумевање", истакла је Мишћевићева.

Рекла је и да Србија дугује велику захвалност одлазећем комесару Филеу, који се како је указала, у мандату од пет година, "жестоко заложио за сваку државу западног Балкана".

Филе је прошлог четвртка боравио у Београду и учествовао на неформалном састанку министара спољних послова и финансија земаља Западног Балкана и тада је изјавио да је Србија сада сигуран кандидат за улазак у Европску унију и да је срећан што се више не поставља питање да ли ће ући у ЕУ, већ кад.

Рекао је и да је Србија, од његовог првог доласка пре пет година, остварила велики напредак у интеграцијама.

"Веома сам срећан што сам после мање од пет година видим да је Србија постала сигуран кандидат за улазак у ЕУ и да се, уместо да се фокусирамо на питање да ли, фокусирамо на питање кад", рекао је Филе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара