Читај ми!

Ускоро оцењивање рада министара?

Министри Небојша Стефановић и Братислав Гашић кажу да је сагледавање рада сваког министра очекивано и нужно. Нормално је да буде замењен онај ко не покаже резултате, истиче Стефановић. У СПС-у задовољни досадашњим радом владе. Могућу реконструкцију ДС види као "политичку играчку".

Поводом писања медија о могућим променама министара у јануару, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је "реконструкција" у надлежности председника владе и да он нема информацију о било каквим роковима, преноси Танјуг.

Медији су објавили да ће највероватније у јануару доћи до нове реконструкције Владе Србије и промене неких министара, што би била друга кадровска промена откако је формиран кабинет Александра Вучића.

"Председник владе ће након шестомесечног извештаја о раду владе сагледавати рад, као што смо сагледавали рад сваког од директора, тако ћемо сагледавати рад сваког министра и мислим да је за неког ко је изабран на јавну функцију то потпуно природна ствар", рекао је Стефановић новинарима у Скупштини Србије.

Према његовим речима, свако треба да покаже шта је урадио, шта су његови резултати.

"Наравно ако ти резултати нису довољно добри, уопште не мора значити да је тај човек лош - или није довољно способан или се није снашао, али држава не може да чека, али онај ко не покаже резултате потпуно је природно да буде замењен", рекао је Стефановић.

Поновио је да је то у надлежност премијера и додао да нема информацију везану за рокове.

"Али после шестомесечног извештаја, претпостављам да ће премијер више говорити о томе", закључио је Стефановић.

Министар одбране Братислав Гашић сагласан је са идејом о оцењивању министара и додао да је то нужно.

"Апсолутно се слажем са најавом премијера о оцењивању министара. То је нужно. У наредних недељу, две свако од нас ће предати извештај, а он као премијер даће коначну оцену, а наравно и грађани Србије", рекао је Гашић новинарима у Грабовици.

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин каже да се о реконструкцији владе није разговарало, а да премијер свакодневно оцењује рад министара.

"Не знам одакле вам то", рекао је новинарима у Скупштини Србије Вулин и додао да није ништа ново да се анализира рад функционера.

"Мислим да се свако од нас радује да његов рад буде адекватно оцењен", истакао је Вулин и додао да ће о евентуалној реконструкцији одлучивати премијер.

Посланик Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић каже да једино премијер има право и легитимитет да одговори на питање о реконструкцији владе, која је по мишљењу те партије, од конституисања до данас показала да решава проблеме.

"Једини који може у овом тренутку и који има потпуно право и легитимитет да да одговор на питање о реконструкцији владе је премијер Александар Вучић. Што се тиче СПС, странке која јесте део владајуће коалиције, као странка која је врло јасно рекла почетком конституисања да желимо да делимо вредности и одговорности ове владе, могу да кажем да ми јесмо задовољни свим оним што је ова влада учинила и урадила од конституисања до данас", рекао је Милићевић новинарима у парламенту.

Истакао је да влада иде сигурним путем који је трасиран експозеом премијера Вучића и да унутар владе постоји потпуна сагласност и јединство, одлучност и опредељеност у реализацији циљева и начела.

"За период од конституисања до данас влада је по мишљењу посланичког клуба СПС показала оно што је најважније - способност најпре да решава проблеме, да иде у сусрет проблемима, а не да окреће главу, да води једну одговорну политику 'без маски'", рекао је Милићевић.

Шеф посланичке групе ДС Борислав Стефановић рекао је да је "реконструкција владе" о којој се за сада само спекулише у медијима, још једна "политичка играчка" премијера Александра Вучића, "коју периодично даје грађанима Србије".

Стефановић сматра да се то ради како би се прикрила, како каже, ендемска неспособност и недостатак било каквих конкретних резултата, највише у економији и социјали.

Шеф демократа у парламенту рекао је да га то не чуди и да је само питање ко ће "да испадне са вртешке".

"То вам је као игра музичких столица, има на пример три столице, а њих четворо трчи около, па ко први седне. У овом случају ће неко из онога што себе назива опозицијом да уђе, а неко да изађе, рецимо СПС или ПУПС или Велимир Илић, то се код њих никад не зна", истакао је Стефановић.

Очекује да се "рок стискања зуба" после реконструкције помери до краја 2018. године, пошто, како је додао, влада често помера те рокове.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара