Читај ми!

Посланици владајуће коалиције о ребалансу

Шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић сматра да је ребаланс буџета последица неодговорних одлука у економији из прошлости. Посланик СПС-а Ђорђе Милићевић истиче да је овај Предлог реалан. Посланица НС-а Дубравка Филиповски наводи да су мере фискалне консолидације неминовне.

Зоран Бабић истиче да је ДС док је био на власти повећавао трошкове и плате у јавном сектору уместо да је, као и остале земље, предузео мере неопходне за оздрављење економије, преноси Танјуг.

Шеф посланичке групе СНС-а је новинарима у Скупштини Србије рекао да ребаланст представља "горку пилулу" за излечење.

"Ово су они горки лекови о којима смо говорили и у предизбоној кампањи, ово су реформске ствари за које смо добили подршку грађана Србије, ово је она горка пилула која је неопходна да се прогута како би оздрављенеј могли да очекујемо до 2016.године", наводи Бабић.

Шеф посланичке групе СНС-а каже да је јасна порука Владе - ребалансом и другим законима дати су јасни рокови за приватизацију "губитницима приватизације - како их је називао ДС" да се тај болан процес заврши.

Бабић наглашава да би Србија банкротирала да је ова влада наставила економску политику претходних.

Посланик Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић истиче да је Предлог ребаласа буџета за 2014. годину реалан, што показује одговорност Владе према економској ситуацији у земљи.

"Буџет мора да обезбеди живот. Ако имамо нереалан буџет, имаћемо и нереалан живот", рекао је Милићевић новинарима у Скупштини Србије.

На питање како ће СПС објаснити грађанима зашто подржавају предлог којим се смањују плате и пензије, Милићевић је одговорио да је могло да се бира само између две опције - списка лепих жеља и реалне ситуације.

Милићевић је додао да се посланичка група СПС-а бави детаљима ребаланса и да не може да изнесе конкретне детаље с обзиром на то да је материјал преобиман.

Посланица Нове Србије Дубравка Филиповски такође сматра да су мере које влада предузима у складу са реалношћу.

"Мање плате и пензије које су предвиђене овим ребалансом подједнако погађају сваког грађанина Србије и подједнако су тешке, али неминовне и то је нешто што морамо сви да схватимо", сматра Филиповски.

Према њеним речима, таква ситуација је реалност у којој се Србија налази, па је зато стезање каиша и смањење јавне потрошње уз штедњу стратегија ове владе, истиче Филиповски.

Сматра да је то нешто што се мора издржати да би сутра било боље и додаје да су грађани Србије тога свесни.

"До сада смо трошили много више него што смо зарађивали, то мора неко да пресече. Ова влада је одлучна да то уради и без ових мера, без штедње, можемо само даље да тонемо", наводи Филиповски.

Посланица НС-а оцењује да ће штедња и економски опоравак већ следеће године донети прве конкретне резултате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се