Читај ми!

Николић: Мере штедње даће позитивне резултате

Председник Србије Томислав Николић упознао је председника грчког парламента Евангелоса Меимаракиса о мерама фискалне консолидације које спроводи наша земља и додао да очекује да ће оне дати позитивне резултате, као што то показују мере које је спровела Грчка.

Николић је у разговору са Меимаракисом истакао да је Србија одлучила да спроведе мере фискалне консолидације, што је, како је оценио, нешто што ће грађанима тешко пасти и већини се неће допасти, преноси Танјуг.

"Међутим, то је неко морао да учини, да би наша привреда почела да се опоравља и да би наши грађани имали шансу да за неколико година живе у модерној и успешној земљи. Наши људи су одговорни и мислим да су свесни да је ово морало да се учини", рекао је Николић током разговора са Меимаракисом.

Како је саопштила Служба за сарадњу са медијима, председник Николић рекао да му је познато да је и Грчка недавно прошла кроз слично искуство и да му је драго што су мере које су они спровели почеле већ да дају позитивне резултате, као што ће и мере Владе Србије извесно дати позитивне резултате у Србији.

Председник Николић је захвалио свом госту на принципијелној политици Грчке по питању Косова и Метохије, као и на подршци Србији на њеном путу евроинтеграција.

"Стратешко опредељење Србије је да што пре постане пуноправни члан Европске уније, али то не значи да ћемо прекидати пријатељске и партнерске односе са другим земљама које нису у Европској унији", истакао је Николић.

Председник Србије и председник грчке Скупштине сложили су се да, и поред одличних односа између наше две земље, још увек има простора за унапређење међусобне сарадње, а поготово на пољу економских односа, наведено је у саопштењу.

Вучић: Србија ствара повољну климу за грчке инвеститоре

Премијер Александар Вучић у разговору са делегацијом грчког парламента рекао је да Србија ствара повољну привредну климу која ће привући већи број грчких инвеститора.

Вучић се захвалио Влади Грчке на помоћи коју је упутила Србији током обимних поплава и на политичкој подршци европском путу, као и на принципијелном ставу Грчке о статусу Косова и Метохије, саопштено је из премијерог кабинета.

Председник грчког парламента Евангелос Меимаракис је истакао да та земља пружа подршку економским реформама које спроводи српска влада, као и европском путу Србије.

''Верујем у парламентарну дипломатију која помаже спровођењу политике и унапређењу сарадње међу народима. Ви сте мала земља са великом снагом и душом. И ви и ми смо доказали да можемо да будемо тачка стабилности у Европи'', истакао је Меимаракис.

Како се наводи, Вучић и Меимаракис су разговарали и о посети грчког премијераАнтониса Самараса Србији у децембру ове године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара