Читај ми!

Посланичка питања

Скупштина Србије почела је рад, а посланици користе почетак седнице за постављање посланичких питања.

Посланике интересује шта ће држава учинити да спречи националну мржњу, шта је са планом извоза "фијата" у Русију и колико износи рудна рента, јавља Бета.

Посланик Српске напредне странке Милован Дрецун упитао је шта ће држава учинити да спречи деловање група која организовано ремете националне и верске односе у земљи.

Дрецун је рекао да су после утакмице Србија-Албанија уништена 23 објекта, углавном посластичарнице и пекаре, а да су на разговор приведена 92 осумњичена, а ухапшено 11 малолетника и шесторо одраслих који се сумњиче за те инциденте.

"Против њих су поднете пријаве због уништења објекта и промовисања расне и верске нетрпљивости, а оно што све нас брине, јесте управо та расна и верска нетрпељивост, зато ја питам шта ће се учинити у наредном периоду да се спречи та нетрпељивост, као што је Рашка област", упитао је Дрецун.

Дрецуна је интересовало и колико се одмакло у реализацији предлога да се аутомобили који се производе у Фабрици аутомобила "фијат" у Крагујевцу извозе у Русију.

Највише питања ресорним министарствима упутила је посланица Демохришћанске странке Србије Олгица Батић, која је затражила одговоре о висини рудне ренте у земљи, броју заинтресованих компанија за 502 предузећа у реструктурирању, као и о контроли финансирања предшколских установа у земљи.

Батићева је поставила питање и Министарству унутрашњих послова да ли ће омогућити издавање личних докумената без плаћања такси за особе које мењају та документа, јер су ступањем у брак променили презиме.

Посланик Нове демократске странке Марко Ђуришић упитао је надлежне у Скупштини зашто се на сајту парламента не налазе предлози за измене више закона у вези са радом јавних бележника, којима се како је навео, може решити блокада правосуђа.

Одговор је добио од председавајућег Игора Бечића, који је рекао да ће се наћи на сајту Скупштине, када предлоге достави у електронској форми.

Посланици су указивали и на угрожавање живота грађана, али и природне средине, па је тако Балша Божовић из Демократске странке истакао да трафостаница на Новом Београду и далековод у Винчи уопште не морају да буду ту где је предвиђено и затражио њихово
измештање.

Посланица Лиге социјалдемократа Нада Лазић говорила је о истицању токсичних материја и јаловине из рудника Столице, због чега је од Министарства пољопривреде затражила одговор шта је учињено да се спречи природна катастрофа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара