Читај ми!

СНС, казна за дупле функције

Председник Извршног одбора СНС-а Радомир Николић каже да је тај одбор одлучио да из странке искључи председника Скупштине Зајечара Сашу Мирковића и заменика градоначелника Ниша Љубивоја Славковића јер се нису одрекли дуплих функција. Мирковић, међутим, тврди да из странке не може да га искључи Извршни, већ само Главни одбор.

Напредњаци Саша Мирковић и Љубивоје Славковић остали су да седе на две столице иако је Главни одбор у августу одлучио да то у СНС-у више неће бити могуће.

Зато их је Извршни одбор, према речима његовог председника Радомира Николића, избацио из странке.

"То су тешке одлуке које су у надлежности Извршног одбора, али вођени смо инструкцијом коју смо добили и сматрамо да неки ред мора да се зна како у странци тако у држави", каже Радомир Николић.

Саша Мирковић, који је и републички посланик, каже да је Скупштини Зајечара понудио оставку почетком септембра, али да је она једногласно одбијена. Своје аргументе ће изнети пред Главним одбором странке чији је члан и који, тврди, једини може да га смени.

"Желим да верујем да ће неки који нису добро прочитали Статут – да га прочитају, јер, наиме, члан Главног одбора се не одстрањује из странке декретом Извршног одбора. Главни одбор је виши орган од Извршног", каже Мирковић.

За разлику од Мирковића, заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић, који је и члан Скупштине Привредног друштва "Југоисток", прихвата одлуку о искључењу иако сматра да је она нерационална и назаконита.

"Дужност члана Скупштине зависног друштва, а 'Југоисток' је зависно друштво, не сматра се функцијом – цитирам одлуку Законодавног одбора коју је подржала Агенција за борбу против корупције", каже Љубивоје Славковић.

Око 200 чланова СНС-а поднело је оставке на дупле функције, без обзира на то да ли су били у сукобу интереса када их је лидер странке позвао да то учине.

СНС сутра обележава шести рођендан када ће пред новинарима говорити Александар Вучић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара