Читај ми!

СНС: Пајтић свађа мањине са владом

Вође ДС-а у Војводини једва су дочекали шансу да извуку корист за себе од туђе несреће због хулиганских испада, оцењују напредњаци у саопштењу.

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду оценио је да су вође Демократске странке у том граду, предвођени лидером Бојаном Пајтићем, отишли у пекару коју су напали екстремисти, како би одатле послали "запаљиве екстремистичке изјаве против Владе Србије".

"Вође ДС-а у Војводини једва су дочекали шансу да извуку корист за себе од туђе несреће због хулиганских испада. Предвођени Бојаном Пајтићем, Драгославом Петровићем и Мирославом Васином, отишли су у пекару коју су напали екстремисти да би одатле послали запаљиве, екстремистичке изјаве против Владе Србије, а успут су и доручковали", наводи се у саопштењу СНС.

Кажу и да је Пајтић "игноришући напоре полиције да открије нападаче на радње Албанаца у Војводини пожурио да за инциденте оптужи СНС, а Васин је поручио да је за њега Војводина 'нормална' једино без СНС-а".

"То је нови опасан испад отуђене и корумпиране политичке врхушке у Покрајини. Отуђена ДС врхушка на власти у Војводини упорно подбада грађане мањина против СНС-а као наводног непријатеља њихових националних интереса, не наводећи ниједан разлог, доказ, или аргумент да је то истина. То је много пута поновљена лаж, као што је лаж да су Пајтић и чланови ДС врхушке водили политику која је донела корист већини грађана несрпских етничких заједница у Војводини", наводи се у саопштењу.

СНС у саопштењу истиче да су корист од "корупционашке политике Пајтића, Петровића, Васина и ДС" имали само ретки појединци које су "војвођански властодршци изабрали и изузели из већине грађана мањинских заједница да им буду ортаци у корупцинашким подухватима широм Војводине".

Сви други грађани припадници мањина имали су, како се наводи, само штете од "штеточинског расипања" њиховог покрајинског буџета.

Оцењују и да у "очајничком настојању" да задржи власт у Војводини, Пајтић покушава да изазове раздор између мањина и њихове владе.

Он се, како додају, безуспешно труди да мањинама представи премијера Србије Александра Вучића као њиховог непријатеља, а да успут подбоде српске екстремисте да још безобзирније нападају српског премијера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије