Николић и Ладсус о мировним мисијама УН

Председник Србије Томислав Николић разговарао је са Херве Ладсоусом подсекретаром Уједињених нација за мировне операције и нагласио да је Србија спремна да повећа своје учешће у мировним операцијама УН.

Председник Србије је истакао значај мировних снага УН и њихов допринос на очувању стабилности у свету, а посебно региону Југоисточне Европе, преноси Танјуг.

"Улога Унмика на Косову и Метохији за Србију је изузетно драгоцена. Надамо се да ће обим и мандат мисије остати непромњен" нагласио је председник Николић.

Србија чини максималне напоре да се одржи и унапреди мир и стабилност у региону, упркос провокацијама које долазе са различитих страна, истакао је председник Николић.

Херве Ладсоус се захвалио председнику Србије на доприносу очувања стабилности и изразио захвалност на подршци у организацији Регионалног округлог стола о мировним операцијама.

Подсекретар УН је изразио искрену подршку Србији на њеном путу ка чланству у Европској унији и истакао улогу Србије као лидера у региону.

"Нама значи помоћ Србије у мировним операцијама широм света, зато што су српски војници показали висок степен обучености и професионалности", рекао је Ладсоус.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара